PERUSAHAAN BAHULU DAN KUIH TRADISIONAL

Nama Pengusaha
:  Pn. Marhizayanti  bt  Padri
Tahun Penubuhan
:2000
Alamat Perusahaan
:  06, Kg Parit Gantong, Jalan Yusof, 83600 Semerah , Johor
Jenis Perusahaan
: a. Bahulu Lapis
  b. Bahulu Cermai
  c. Bahulu Gulung
  d. Kek Marbel
  e. Kerepek Pisang
   f. Kerepek Selatah
Kapasiti Pengeluaran
:  a. Bahulu  : 2,500 Bungkus / Bulan
   b. Kek         : 200 Buku / Bulan
   c. Kerepek : 100 Kg/ Bulan
Pasaran
: a. Mini Market
  b. kedai – kedai runcit
No.Telefon 
: 017-7008474
Keuntungan Tahunan
: a. Bahulu  :RM 25,000.00
  b. Kek         :RM 20,000.00
  c. Kerepek :RM 15,000.00
Jumlah pekerja
: 6 orang
Bantuan yang diterima
: a. Bangunan 15’ x 20’
  b. “Sealler” (mesin pembungkusan)

Kursus yang pernah di hadiri
: a. Etika perniagaan islam  anjuran Kementerian Perdagangan dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Yayasan Nurul Yaqeen. Pada 27 jun 2004 di Hotel Classic Muar, JOHOR

b. Program Pengendalian Makanan  Anjuran Institut Pembangunan Pengurusan JOHOR. Pada 31 Jan 2005 Di Hotel Garden Batu Pahat, JOHOR.

c. Bengkel Pengurusan Pemasaran berkesan Untuk IKS  Anjuran Jabatan Pertanian Negeri JOHOR Pada 14 Dis 2004 Di Hotel Sri Malaysia JB.

d. Kursus Bengkel Pembungkusan & Perlabelan  Anjuran KPUN & IPPJ  Pada 26 Ogos 2002 Di Hotel Selesa, Pasir Gudang.